סטודנט לארכיאולוגיה: ייתכן שנמצא שריד מבית המקדש

צחי צויג, סטודנט לתואר שני מבר אילן, טוען כי אבן שנמצאה בנחל קידרון, בתוך שפכים שנזרקו על ידי הוואקף, הוכחה כממצא מתקופת בית שני וכי ייתכן שהיא קשורה לבית המקדש. ד"ר אילת מור מזהירה: "יש בנייה נרחבת בהר הבית, וכל הממצאים הדומים מתקופת בית המקדש ייעלמו"
ynet

בעוד הוויכוח על הר הבית מתלהט: סטודנט ישראלי לארכיאולוגיה מאוניברסיטת בר אילן טוען, כי מבדיקה שערך, עולה כי יש אפשרות סבירה שמימצא ארכיאולוגי שאותר לפני כשנה - מקורו בבית המקדש. מדובר בממצא שנמצא בנחל קידרון לפני כשנה, לאחר שהושלך לשם על ידי הוואקף, שפינה חומר רב מאיזור הר הבית.

"מצילומים שהגיעו לידי", אמר צחי צויג, הלומד לתואר שני, ל-ynet, "אותם השוותי עם ממצאים אחרים מאותה תקופה, עולה בוודאות שמדובר בממצא מתקופת בית שני".

גורמים רבים הביעו בעבר זעם רב, לאחר שהשפכים הובאו למקום על ידי הוואקף, והנושא אף הגיע לבית המשפט, במטרה לגרום לכך שהממצאים במקום ייבדקו.

לטענת צויג, בתום הבדיקות שערך התברר, כי הממצא, קטע משער, הוא מתקופת הבית השני, וייתכן כי הוא שייך לאחד משערי בית המקדש. לדבריו, ברשות העתיקות מעכבים את פרסום הממצאים.

ד"ר אילת מור, מהוועד להצלת העתיקות בהר הבית, אומרת כי מהצילומים נראה שהשער "מזכיר מאוד את הארכיטקטורה של בית המקדש מימי בית שני". מור טוענת כי "בימים האחרונים יש תנופת בניה גדולה מאוד של המוסלמים בהר הבית, ממצאים רבים כמו זה מתגלגלים שם, ואם זה יימשך, תוך זמן לא רב הממצאים ייעלמו או יזרקו. רבע מההר נמצא היום בבניה, במטרה להפוך אותו לאתר מוסלמי ככל האפשר".

ג'ון זלינגר, ארכיאולוג מרחב ירושלים, אמר ל-ynet כי אין לרשות העתיקות ממצאים סופיים עדיין לגבי הממצא המדובר, אך מדובר ככל הנראה בממצא מתקופת בית שני. מדוברת רשות העתיקות נמסר כי "אין כל חדש בדברים לעומת הפרסומים הקודמים שלנו, שקובעים כי מדובר בשבר מזוזה השייך ככל הנראה לשער מבנה גדול מתקופת בית שני". דו"ח החקירה הראשוני מהמקום, נמסר, יפורסם בקרוב בכתב עת מקצועי.

מתוך YNET (04.01.01 , 14:56)